Wanneer krijg ik bij Ferax Vastgoed rente? Meteen?

Gisteren had ik een gesprek met iemand die misschien wil mee-investeren. Waar blijft die rente die je niet uitkeert in de eerste anderhalf jaar? Het antwoord is relatief simpel, namelijk je krijgt als belegger alles uitgekeerd, maar er zitten wel een paar aspecten aan.

Vanaf de datum van storting wordt je rente vastgesteld en bijgehouden als nog te betalen op de obligatie. Als obligatiehouder mis je dus geen cent van de opbrengst. Als we nog geen huur ontvangen en wel rente uitbetalen dan betalen we op de obligatie gestort geld terug. Dat is niet de bedoeling.

We kopen van het binnenkomende geld meteen panden. Er wordt ons genoeg aangeboden en daar zitten interessante investeringen bij. Veelal zijn die panden al verhuurd en kan het rendement dus meteen uitgekeerd worden. Als de huur de kosten overstijgt, heeft Ferax winst. Die winst kan worden uitgekeerd. Veiligheidshalve hebben we in de voorwaarden gezet dat we pas na volgend jaar gaan betalen. Zelf verwachten we (levend eind zomer 2019) vanaf april 2020 al te gaan betalen.

De rente die vanaf de stortingsdatum is opgebouwd, wordt dan ook gelijk uitbetaald. Iedereen krijgt dus alle rente die hij of zij verwacht. Het hangt af van de huurinkomsten en de kosten van zo’n pand en de betaalde rente, wanneer het eerste betaalmoment gerealiseerd kan worden.

Inschrijving voltooid!

Bedankt voor uw inschrijving