Ferax Vastgoed 3 koopt 12 studentenhuizen in Arnhem en Nijmegen

Ferax Vastgoed 3 heeft twaalf studentenhuizen en een winkel aangekocht. De panden liggen onder meer aan de Hommelstraat, de Karel van Gelderstraat en de Agnietenstraat in Arnhem en aan de Van Heutszstraat en Graslaan in Nijmegen. De beleggingswaarde van de portefeuille is circa 3,7 miljoen euro met een BAR (bruto aanvangsrendement) van 5,5%. Ferax Vastgoed werd geadviseerd door Hulshof Makelaars.

Met deze aankoop diversifieert Ferax Vastgoed haar portefeuille van studentenhuizen. Tot nu toe lag de nadruk op Leiden en Den Haag, naast panden in Harlingen, Rotterdam, Schiedam en Goes. 

De focus van Ferax Vastgoed ligt op het bieden van betaalbare woonruimte aan woningzoekenden die moeilijk kunnen toetreden tot de woningmarkt: studenten, singles en starters. Ferax Vastgoed biedt deze groepen betaalbare woonruimte, en haar beleggers redelijke rendementen. 

Paul Vernooijs, directeur Ferax Vastgoed: “Wij zien in diverse steden heel veel mogelijkheden, maar ook veel vraag. Ook in Arnhem en Nijmegen is er behoefte aan kleine, betaalbare woonruimte. De afgelopen jaren hebben wij ervaring opgedaan met het renoveren en verbouwen van panden tot wooneenheden voor starters, singles en studenten. En dat doen we op een renderende manier waar onze obligatiehouders van profiteren.” 

Particuliere beleggers kunnen bij Ferax Vastgoed eenvoudig participeren in vastgoed zonder de zorgen en het gedoe dat daarbij komt kijken. Als enige vastgoedbeleggers in Nederland verdeelt Ferax Vastgoed alle winst, zowel die per jaar als bij verkoop van panden, onder haar beleggers. 

Beleggers kunnen instappen vanaf € 25.000 en ontvangen een rente van 5%, als voorschot op een winstdeling die al snel oploopt naar circa 8% of hoger per jaar.

Ferax Vastgoed geeft sinds 2017 obligaties uit en is inmiddels begonnen aan het afronden van Serie 3 met € 4.999.000 aan obligaties. De coupure is € 1.000 nominaal. De fondsen van Ferax zijn groeifondsen. Naarmate er geld op obligaties wordt gestort, worden er panden voor de verhuur gekocht.

Inschrijving voltooid!

Bedankt voor uw inschrijving