Beleggen in huurhuizen

Beleggen in huurhuizen

Vastgestelde huur geeft ook hoog rendement

De hoogte van de huur is wettelijk geregeld. Voor kamers geldt een maximale huurprijs, afhankelijk van woonoppervlak en voorzieningen. Ook met deze maximale huur valt een goed rendement te maken. Verhuurders ontvangen huur, betalen daarvan de kosten, rente en aflossing en wat dan overblijft is het netto cash rendement. De kamerbewoners hebben een betaalbare woonruimte en u het rendement. Dat beloopt als het allemaal goed gaat snel rond de 10% per jaar.

Bedenk wel dat de opbrengst van pand tot pand verschilt. Dat ligt aan de kostprijs van het huis, de hoogte van de huur en de jaarlijkse kosten. Bij verkoop komt de aflossing er weer uit en incasseert de verkoper ook de waardestijging. Dat verhoogt het rendement aanzienlijk.

Grote vraag naar huurwoningen

Er is naast grote behoefte aan reguliere studentenhuisvesting, grote vraag naar woonruimte waar vooral net of bijna afgestudeerden met drie à vier personen nog een paar jaar rustig kunnen wonen om daarna een eigen stek te huren of te kopen. Ook buitenlandse studenten en werkende jongeren willen graag een kamer of een studio huren. Voorts is er een markt voor expats en aan de Universiteiten verbonden promovendi en docenten uit het buitenland. En er zijn vast nog wel meer categorieën te bedenken. 

DEEL DIT BERICHT:

Andere berichten

Inschrijving voltooid!

Bedankt voor uw inschrijving