Beleggingsmaatschappij

Beleggingsmaatschappij alle informatie

Als u wilt investeren in vastgoed, is het aan te raden te bedenken waarom u dit wilt doen. Heeft u een kapitaal beschikbaar waarmee u graag een goed rendement wilt maken, of wilt u ook bijdragen aan de mogelijkheden die anderen hebben om in een eigen huis te wonen? Ferax Vastgoed is dan een goede partner want wij beleggen in woonruimte voor jongeren, studenten en starters op de woningmarkt.

Beleggen via een beleggingsmaatschappij is verstandig om de risico’s te verdelen. Een beleggingsmaatschappij kan meer woningen kopen. Niet veel mensen kunnen dat en dan is het verstandig te gaan bekijken of je in een vastgoedfonds kunt beleggen.

Die heb je op de beurs en bij diverse beheerders in de aanbieding. Wij beperken ons hier uiteraard tot Ferax Vastgoed.

Ferax Vastgoed belegt met het geld van vele obligatiehouders in vele woningen. Ferax spreidt het risico door allerlei soorten woningen te kopen en die in verschillende regio’s te kopen. Woonruimte is schaars. Het inkomen uit verhuur van woonruimte is zeker en stabiel.

De meeste beleggers kunnen niet zelf een goede spreiding aanbrengen en de risico’s spreiden en beleggen met Ferax in een portefeuille woningen.

Ferax Vastgoed verdient geld aan de verhuur en uiteindelijke verkoop van het vastgoed. Wij keren de winst uit aan de obligatiehouders. De initiators van Ferax investeren zelf mee in de fondsen en delen zo mee in de winst. De initiators die ook het beheer doen ontvangen een management fee van 5% van de ontvangen huursommen.

Verder zijn er geen kosten. Ferax is opgezet als een investeringsmaatschappij die alle winst onder de inleggers verdeelt.

Visie op investeren in woningen

Investeren in verhuurde woonruimte: waarom zou je dat doen?

Vaste inkomstenstroom

De stabiele stroom van huurinkomsten is een van de aantrekkelijkste kenmerken van investeren in vastgoed. Het is wel zaak een buffer te hebben als de inkomsten onverwachts tegenvallen.

Waar aandelen flink in waarde kunnen schommelen, is dit bij verhuurde woonruimte minder het geval. Dit komt omdat de waarde van panden in Nederland vrij stabiel is. Op de korte termijn zijn er heus wel uitschieters naar boven of beneden, maar in vergelijking tot andere beleggingsvormen komen deze hier wel minder vaak dan gemiddeld voor.

Ook met het oog op inflatie is verhuurde woonruimte een vrij veilige investering, aangezien zowel de huurprijzen als de waarde van het pand zelf stijgen tijdens hoogconjunctuur. Máár, dat vastgoed conjunctuurgevoelig is, kan ook nadelig zijn. Dalende prijzen, of zelfs leegstand, tijdens economisch mindere tijden behoren ook tot de risico’s van vastgoedbeleggers.

Een paar jaar geleden was de huizenmarkt flink in waarde gezakt en dat zorgde ervoor dat veel eigenaren in de problemen kwamen. Als je bij verkoop de hypotheeklening niet kunt aflossen heb je immers een probleem.

De huurstroom van huizen verandert echter niet. Die stijgt alleen maar door inflatie. Velen kozen er daarom voor het vastgoed als dat kon maar te houden en door te verhuren. Na verloop van tijd is de markt weer aangetrokken en zijn de huizen weer op het oude niveau van voor de crisis of zelfs weer daarboven aangeland.

Door de lage rente is vastgoed een aantrekkelijk alternatief met een duidelijk hoger rendement dan de spaarrekening. Steeds meer beleggers willen daarom zelf investeren in vastgoed of vastgoedfondsen.

Is dit het moment om te investeren in vastgoed?

Elk moment is goed om te investeren. Vooraf moet een belegger alleen goed bekijken en berekenen of de inkomsten de kosten wel dekken. Bij hogere prijzen van vastgoed en een gelijkblijvende huur vergt aankopen van woningen een secure rekensom. Een ander aspect is dat huren stijgen, dus dat een investering vanzelf wel gunstiger wordt op de langere termijn. Daarnaast groeit de waarde van de belegging hogere huurinkomsten. De prijs van een woning stijgt doordat de huur hoger wordt.

Ferax Vastgoed staat voor normale kosten, grotere spreiding en opbrengst

De meeste vastgoedfondsen berekenen een fors bedrag aan initiële vergoeding. Daarnaast zijn de jaarlijkse kosten vaak hoog. Onze vraag is altijd, waarin beleggen zij dat? Hebben ze zelf een betere belegging dan dat ze hun beleggers geven?

Ferax doet dat niet. Ferax berekent een fee die ook wordt geïnvesteerd. Wij lopen dus hetzelfde risico. Wij ontvangen immers ook pas bij verkoop ons geld terug. Voor het jaarlijkse beheer rekenen wij 5% van de huursommen.

Het maakt voor de investeerder weinig uit of hij via Ferax belegt of zelf belegt. Het scheelt wel alle rompslomp want die nemen wij voor onze rekening.

De kennis van zaken van het managementteam van Ferax zorgt voor spreiding van beleggingen, kwaliteit van de aangekochte panden en voor de juiste aankoopprijs van die panden. Ferax staat ervoor dat de deelnemers betere resultaten krijgen en een mooi rendement maken.

De voordelen van beleggen met Ferax Vastgoed

Beleggen in verhuurde woonruimte geeft een stabiel en hoog rendement.

Met laagrentende bankleningen wordt het rendement flink verhoogd.

Vanaf een inleg van € 25.000 deelt de obligatiehouder in de winst per jaar en bij verkoop

De obligaties kennen een vaste rentevergoeding en daarbovenop een winstdeling.

Obligatiehouders delen mee in de latere verkoop van het vastgoed.

Inschrijving voltooid!

Bedankt voor uw inschrijving