Wat is het gemiddeld rendement onroerend goed

Wat het gemiddeld rendement op verhuurd vastgoed is, valt als zodanig niet te zeggen. Het hangt er maar helemaal van af, hoeveel een pand waard is en hoeveel huur het oplevert. Ook de rente die betaald wordt aan de bank voor een financiering heeft invloed op het rendement.

Investeren in vastgoed geeft een goed rendement. Een huis kopen en verhuren is meestal wel rendabel. Om te beginnen moet je huizen zoeken en je oriënteren in beleggen in verhuurd onroerend goed om te zien wat gemiddeld rendement van verhuur is.

Om te beginnen, kijk je alleen naar panden die goed te verhuren zijn. Dat houdt ook meteen in dat die wellicht duurder in aanschaf zullen zijn. Een appartement van 400.000 euro, dat verhuurd is voor 2.000 euro per maand geeft een rendement van 24.000 op 400.000, ofwel 6%. Voor de meeste particulieren is dit een prima rendement. Als je 280.000 euro leent van de bank en zelf dus 120.000 euro investeert, wordt het aantrekkelijker. De bank vraagt ook al een rente van 6%, dus 16.800 euro per jaar. Elke keer dat er afgelost wordt, wordt de rente uiteraard lager.
Nu is de netto huur 7.200. De eigen investering was 120.000, dus die 7.200 blijft 6%. Het enige voordeel is dat je maar 120.000 investeert en met andere geldbedragen meer panden kunt kopen, Waarbij goed op het risico van renteverhoging moet worden gelet..

Investeren in panden met het oog op verhuur van kamers en etages beschouwen wij als een rustige belegging die elk jaar een redelijk zeker rendement geeft.

Particuliere investeerders kunnen meestal maar in een paar huizen of appartementen beleggen en die verhuren, want dan is het spaargeld geïnvesteerd.  Een paar huizen verhuren betekent een groter risico op leegstand en onderhoud of wanbetalende huurders. 
Ferax Vastgoed bundelt de investeringen van vele particulieren om met beperkter risico in verhuurd residentieel vastgoed te beleggen.

Samen investeren is de oplossing voor het probleem.

Ferax Vastgoed verdeelt alle winst, elk jaar en bij verkoop van een pand. Zo lijkt Ferax Vastgoed nog het meest een samen beleggende vriendenclub. Wij zijn de beheerder die je altijd nodig hebt. Wij beleggen zelf mee en hebben er dus alle belang bij om de winst te optimaliseren.


Ferax Vastgoed belegt in verhuurde woonruimte voor studenten en andere kamerbewoners. Beleggers die 25.000 euro of meer inleggen delen volledig mee in de winst, zowel per jaar als later bij verkoop van panden. De looptijd is 5 jaar en na verloop van die termijn wordt het geld op de obligaties terugbetaald.

Ferax investeert in grotere panden die niet meer geschikt zijn voor gezinsbewoning maar wel kamersgewijs of per etage bewoond kunnen worden. Ferax investeert in Nederland met als focus het gebied in en rond Den Haag en Leiden. Maar Ferax heeft bijvoorbeeld ook een pand in Harlingen met verhuurde kamers en studio’s.
De doelgroep van Ferax Vastgoed is die van studenten, jonge net afgestudeerden, werkende hoger opgeleiden jongeren maar ook andere niet meteen voor de hand liggende categorieën.


De panden die wij uitzoeken om te kopen en te verhuren hebben alle globaal dezelfde kostprijs/opbrengststructuur.
Zonder uitzondering zijn het panden met kamers of etages in een populair huursegment. Daarop kiezen we ze uit.

Investeren in vastgoed ingewikkeld?

Wij helpen u op weg met de uitleg over de meest gebruikte begrippen. We hebben jarenlang ervaring in beleggen in vastgoed en zijn bekend met alle regels en begrippen.

Bent u ergens een begrip tegengekomen op onze website en weet u niet wat dit betekent? Neem dan contact met ons op, dan leggen we ’t u graag uit.

Inschrijving voltooid!

Bedankt voor uw inschrijving