Veilige havens. Beleggers blijven investeren in huurwoningen, Ferax in verhuurde kamers

De woningbeleggingsmarkt is ook in crisistijd een robuuste markt. De Vastgoed Vakpers meldt dat er de afgelopen zes weken ruim € 800 miljoen is geïnvesteerd in Nederlandse huurwoningen.
Ook Ferax Vastgoed investeert flink door. U kunt mee investeren door te beleggen in onze obligaties. U deelt 100% mee in de winst per jaar, maar ook bij verkoop. Alle winst wordt dus gedeeld. Ferax Vastgoed functioneert hetzelfde als een gezamenlijk beleggende vriendenclub. Een doet het beheer en de winst wordt gedeeld. De Ferax Vastgoed Club noemen wij onszelf ook wel.
Het bruto aanvangsrendement is momenteel 7,7%.

Beleg mee met Ferax Vastgoed
Onze obligatiehouders hebben in de tweede ronde alweer 2 miljoen euro afgenomen van de 5 miljoen grote obligatie-uitgifte. Daarvan hebben wij een appartement in Oegstgeest gekocht, een in Arnhem, drie in Den Haag, zeer recent een pand in Harlingen met 7 appartementen en zijn we de aankoop van twee studentenhuizen in Leiden aan het afronden. Daarnaast zijn wij bezig met de aankoop en financiering van een tot studentenhuis om te bouwen pand in Den Haag, een studentenhuis in Leiden, een kamerverhuurpand in Schiedam en een in Velp (bij Arnhem). En daar stopt het niet. Ons worden wekelijks mooie panden aangeboden.

Met het geld van de vorige uitgifte van 2,5 miljoen zijn 6 studentenhuizen in Den Haag en Leiden en 3 appartementen in Oegstgeest gekocht. Tevens wordt een gebouw van 7 appartementen in de Leidse binnenstad gebouwd dat aan expats zal worden verhuurd. Het rendement op de huizen is nu 7,7%.

Door het enorme woningtekort en de verwachte economische malaise, zal de vraag naar betaalbare kamers onzes inziens alleen maar nog verder toenemen.
Beleggen in kamerverhuur is aantrekkelijk
De huur van kamers is wettelijk vastgelegd. Tegelijkertijd zie je dat de meeste beleggers er niet de rompslomp van willen. Ferax Vastgoed zit in een weinig concurrerende markt. Panden vallen goed te kopen voor heel goede rendementen. Ferax maakt op haar panden een bruto rendement van 8%, soms rond de 7%, waar woonhuizen van de hand gaan voor soms zo weinig als 4%. Als u mee belegt met Ferax kunt u al snel 9% tot  11% maken op uw inleg. Dat komt doordat wij op de leningen van de bank een lage rente betalen van rond de 3%. Dat verhoogt het rendement van de net genoemde 8% of 7% aanzienlijk.

Andere beleggers blijven ook investeren
Van de € 800 mln die vanaf maart is geïnvesteerd, is een groot deel van de biedingen in de lockdown periode uitgebracht, zowel door Nederlandse als internationale beleggers. Beleggers die bieden met gunstige voorwaarden en minder voorbehouden, kunnen zich in de huidige markt onderscheiden. Uit een recente enquête onder particuliere beleggers, bleek dat meer dan de helft meldde te willen doorgaan met investeren in huurwoningen.

Inschrijving voltooid!

Bedankt voor uw inschrijving