Vastgoed en Corona


Huizen zijn schaars omdat er vrijwel niet bijgebouwd wordt. De prijzen zullen ook daardoor de prijzen hoog blijven en stijgen. De rente is nog altijd historisch laag. Mocht die stijgen, dan kan dat betekenen dat mensen minder kunnen lenen en de huizenprijzen dalen, maar de Europese Centrale Bank doet er alles aan om de rente laag te houden.

Het aanbod is zo groot, denken specialisten, omdat mensen nu eerst hun eigen huis willen verkopen voor ze een ander kopen. Sommige voorzien wellicht nog een grote crisis en willen voor ze zekerheid dat andere huis nu kopen in plaats van volgend jaar.

De grote groep zzp’ers zou wel eens de oorzaak kunnen worden dat de woningmarkt ‘een klap krijgt te verduren’ als de coronamaatregelen aanhouden. Het gaat om bijna een derde van de Nederlandse werkenden. Die zitten nu grotendeels zonder inkomen. Daardoor verkeren zij nu veel sneller in financiële problemen.

De economie zal volgens ons een harde klap krijgen de komende paar jaren.
Er is een verruiming van de lock down maatregelen. Dat zal echter niet betekenen dat de toestand snel zal normaliseren. Bedrijven zullen met de regelmaat van de klok failliet blijven gaan. Dat geldt zeker voor elk bedrijf dat afhankelijk is van groepen mensen bij elkaar. De vraag rijst of het bijvoorbeeld zinvol is om jouw restaurant te openen als je maar 30 % van jouw stoelen mag bezetten. Dan kun je eigenlijk niet rendabel draaien.

Kortom, de pijn is er nog lang niet uit en wat de echte gevolgen voor de economie zullen zijn zullen wij pas achteraf weten.

Ferax Vastgoed belegt hoofdzakelijk in studentenhuizen. Dat blijft een goede vastgoedstrategie. Betaalbare woonruimte bieden aan starters en studerenden. 

Wij merken de crisis tot op heden niet. Studenten blijven gewoon studiefinanciering ontvangen en kunnen de huur dus opbrengen. Voor velen van hen wordt het budget ook krapper omdat de horecabanen weg zijn gevallen. Tegelijkertijd is er ook minder verleiding en ook gelegenheid om geld uit te geven in diezelfde horeca of studentenvereniging. Alles is immers dicht.
Wij menen met onze beleggingsstrategie een goede keuze gemaakt te hebben om hoofdzakelijk te beleggen in kleinschalige woonruimte met nagenoeg geen leegstandsrisico.
Wij zullen daarom ook onverminderd doorgaan met het zoeken van interessante beleggingsmogelijkheden.

Inschrijving voltooid!

Bedankt voor uw inschrijving