Panden kopen om te verhuren

Waar moet je naar kijken voorafgaand aan investeren in vastgoed

De aandachtspuntendie je de revue moet laten passeren voor je gaat investeren in een appartement of huis voor de verhuur zijn allemaal redelijk logisch. Het is wel verstandig om ze eens onder elkaar te zetten en als het zover is ze een voor een af te strepen.

Met de verkoopwebsites en die voor verhuur zoals Funda en Pararius heb je snel in beeld wat de huizenprijzen zijn in een buurt en wat de huren bedragen. Daarna moet je kijken wat de kosten in een Gemeente zijn. Denk hierbij aan kosten van een VvE, OZB, rioolheffing, waterschapsbelasting, verzekeringen, onderhoud, etc.

Vervolgens moet de hoogte van een mogelijke hypotheeklening bepaald worden en de te betalen rente daarop.

Voorts moeten de kosten van vastgoedbeheer worden nagevraagd. Uitbesteden van het beheer kan om allerlei redenen aantrekkelijk zijn, al is het alleen maar omdat je er dan zelf vrijwel geen omkijken naar hebt.

Voor het dan aan te kopen pand zijn de risico’s van belang. Dat gaat over mogelijke leegstand, achterstallig onderhoud, de gegoedheid van de buurt, energiemaatregelen die er genomen moeten worden. Welke huurders zou je hier krijgen?

Investeren in vastgoed: kleinere appartementen en woningen die verhuurd kunnen worden aan meerdere mensen leveren meestal het meeste rendement op.

Inschrijving voltooid!

Bedankt voor uw inschrijving