Obligaties

Wat zijn obligaties?

Een obligatie is een waardepapier dat wordt verstrekt als bewijs voor een door u verstrekte lening. Obligatieleningen worden aangegaan door een overheid (Staatslening), een onderneming (Bedrijfsobligatie) of een instelling.

Een bedrijf dat geld wil lenen, kan aan de financiering komen door een obligatielening uit te geven. De koper van de obligatie, de obligatiehouder, ontvangt van de uitgever een rentevergoeding. De obligatielening heeft voorwaarden over looptijd, rente en aflossing. Aan het eind van de looptijd wordt de lening geheel terugbetaald.

Verkopen van obligaties

Obligaties zijn overdraagbaar. De obligatiehouder mag de obligatie aan wie dat wil overdragen, mits Ferax Vastgoedfondsen de beoogd opvolgende Obligatiehouder heeft getoetst in het kader van de Wet ter Voorkoming van Witwassen en Terrorisme. Elke nieuwe obligatiehouder wordt aan deze Wet getoetst.

Obligatiehouders kunnen altijd hun obligaties aan andere obligatiehouders of aan Ferax overdragen. Ferax faciliteert een interne markt tussen obligatiehouders. Ferax koopt obligaties van de aanbiedende obligatiehouder zelf in, als haar liquiditeit het toelaat en onder inachtneming van tenminste een maand aanzegtermijn, maar is hiertoe niet verplicht. In voorkomende gevallen kan dit langer duren omdat beleggingen in vastgoed nu eenmaal niet liquide zijn.

Investeren in vastgoed ingewikkeld?

Wij helpen u op weg met de uitleg over de meest gebruikte begrippen. We hebben jarenlang ervaring in beleggen in vastgoed en zijn bekend met alle regels en begrippen.

Bent u ergens een begrip tegengekomen op onze website en weet u niet wat dit betekent? Neem dan contact met ons op, dan leggen we ’t u graag uit.

Inschrijving voltooid!

Bedankt voor uw inschrijving