Ferax Vastgoed gaat wonen boven winkels in Goes

Zoals bijna overal staan er veel ruimtes boven winkels gewoon leeg. Het is nu eenmaal lucratiever om de opgang te verwijderen voor meer winkelruimte. In het beste geval wordt de ruimte gebruikt voor opslag, maar meestal is het stoffige, vervallen, lege ruimte. Dat is jammer omdat vooral jongeren, die moeilijk woonruimte kunnen vinden, daar graag zouden willen wonen. Een bijkomend voordeel is dat de levendige levensstijl van jongeren in de binnenstad niemand tot last zal zijn. Paul Vernooijs, mede-initiator van Ferax Vastgoed komt uit Goes en zag dat ook in Goes veel leegstand boven winkels is. Lopend door Goes op een zaterdagavond in de winter is het in bijna alle verdiepingen donker. 

Na gesprekken met de Gemeente Goes, die subsidies verstrekt op terugbrengen van bewoning, is Ferax Vastgoed begonnen met aankopen in Goes voor een een Wonen boven Winkels project.

Dat wordt in een apart beleggingsvehikel gedaan waarin particulieren ook kunnen participeren. Op de afbeelding ziet u een impressie van een pand in de Lange Kerkstraat waar na verbouwing 5 jongeren kunnen gaan wonen. We zijn op dit moment in gesprek met de Gemeente Goes over de randvoorwaarden van dit soort transities.

Inschrijving voltooid!

Bedankt voor uw inschrijving