Ferax steunt ondernemers Goes

Eind maart openden twee bekende ondernemers in Goes de ijssalon ‘Soft Vegan’ in een winkelpand aan de Lange Kerkstraat. Dit kleinste winkeltje van Goes (12m²) biedt volop ruimte voor de droom van ondernemers Gijs Catsman en Geo van Boven: het maken van goede en lekkere etensproducten voor mensen met bijvoorbeeld een glutenallergie of lactose-intolerantie.

Bovendien vond Pizzeria da Luigi een goede winkelruimte op de Korte Kerkstraat en Tezza Fashion opende een tijdelijke conceptstore tijdens Vriendinnendag in Goes eind maart. Al eerder opende IederMooi een Lifestyle & Beauty Conceptstore de deuren aan de Kreukelmark. De winkel is er voor mensen die een gewone kapper of schoonheidsspecialist niet kunnen betalen of voor wie een bezoek aan kapper of beautysalon niet vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld vanwege een handicap.

De panden zijn eigendom van Ferax, een vastgoedfonds dat betaalbare woonruimte realiseert voor singles, studenten en starters. In winkelpanden in de Lange Kerkstraat, Korte Kerkstraat, Lange Vorststraat, Sint Adriaanstraat en aan de Kreukelmarkt heeft Ferax woonheden gerealiseerd of is de verbouwing gestart of gepland.

Er is weinig aanbod maar een enorm grote vraag naar betaalbare woonruimte voor studenten en starters, en Ferax voorziet daarin. Paul Vernooijs, directeur Ferax: “Wij zien in Goes en andere steden heel veel mogelijkheden, maar ook veel vraag. Ook hier is er behoefte aan kleine, betaalbare woonruimte. De afgelopen jaren hebben wij ervaring opgedaan met het renoveren en verbouwen van panden tot wooneenheden voor starters, singles en studenten. En dat doen we op een renderende manier waar onze obligatiehouders van profiteren.” 

Ferax Vastgoed heeft in meerdere steden in de Randstad nu 34 appartementengebouwen en 25 studentenhuizen met circa 205 wooneenheden in de verhuur. De focus van het team van Ferax ligt op het bieden van betaalbare woonruimte aan woningzoekenden die het moeilijk hebben om toe te treden tot de woningmarkt: starters, singles en studenten. Nieuwe panden van Ferax zijn te vinden in de Poelgeeststraat in Leiden voor een groep van 5 tot 6 studenten en een pand aan de Haarlemmerstraat in Leiden voor 6 studenten. 

Particuliere beleggers kunnen bij Ferax eenvoudig participeren en daarmee renderend beleggen in vastgoed zonder de zorgen en het gedoe dat daarbij komt kijken. De volledige winst wordt uitgekeerd aan beleggers, wat Ferax uniek maakt in Nederland. Beleggers die vanaf € 25.000 inleggen, ontvangen een rente van 5%, als voorschot op een winstdeling die al snel oploopt naar circa 8% of hoger per jaar. Zij delen ook mee in de opbrengst bij de uiteindelijke verkoop van het pand. 

Inschrijving voltooid!

Bedankt voor uw inschrijving