Ferax Nieuws 30 juli | Nieuwe panden en voordeel obligatiehouders

Hoog rendement in Ferax Serie 4

Beste participanten en belangstellenden,

Een kort bericht dit keer. Het is tenslotte zomer. Maar dat betekent niet dat Ferax stil zit. U kunt inschrijven in Serie 4 zodat we nog meer mooie panden kunnen kopen.

Het idee van Ferax is net als een samen beleggende vriendenclub. Iedereen legt geld in en een persoon beheert. Er wordt met dat geld en geld van de bank panden gekocht. De huur minus de kosten, de winst, wordt verdeeld. Als er wordt verkocht, wordt de opbrengst ook verdeeld. Onze werkwijze is uniek in Nederland. 

Hoger rendement
Ferax brengt de expertise in. Zo kopen wij panden met achterstallig onderhoud die na renovatie voor een goed bedrag verhuurd worden. Op die manier maken wij een beter rendement dan gebruikelijk in de markt. En dat komt ten goede aan de beleggers.
Door de renovatie ontstaat ook direct waardestijging. Dat is ook voor de obligatiehouders. 

Recent aangekocht
Wij kochten panden aan de Oranjestraat in Velp voor €900.000. Het rendement daarop voor de obligatiehouders is 8,9%. De meerwaarde bij aankoop van de panden is al €200.000.
Een voormalig praktijkpand aan de Valkenboslaan in Den Haag kochten we voor €700.000. Na de verbouwing van €150.000 is het rendement voor de obligatiehouders 6%.
Verschillende panden in de binnenstad van Goes in ons project wonen boven winkels ondergaan een verbouwing. Nadien worden ze verhuurd met een rendement van meer dan 8% voor de obligatiehouders.
We kopen een pand met 27 kamers aan het Stationsplein in Velp voor 1.3 miljoen euro. Het rendement daarop is 7,5%. Momenteel regelen wij de financiering. 
Binnenkort wordt de gezamenlijke belegging  met de Leidse collegabelegger beklonken. Het rendement voor onze beleggers is rond de 8 à 9%.

Geen gedoe
Omdat de mensen van Ferax alles regelen rondom de panden hebben de obligatiehouders geen gedoe. Wij regelen de aankoop, de verhuur en het onderhoud.

Slim aankopen 
De vastgoedmarkt is in beweging. De overdrachtsbelasting is verhoogd naar 10,4% en de financieringsrente beloopt nu al snel 6,75%.

Wij kopen nog te verbouwen panden te kopen. Dan heb je even geen huurinkomsten, maar door verbouwing stijgt de waarde van een pand.

Een voorbeeld: een kant en klaar pand van €500.000 met een huur van €35.000 levert 7% op.
Een pand van €300.000 met een verbouwing van €100.000 (4 ton investering) en een huur van €35.000 levert 8,75% op.
In dit voorbeeld is het pand na verbouwing al meteen € 100.000 meer waard.

Na verbouwing is de huur net zo hoog als die van het kant en klare pand. Over verbouwingskosten betaal je geen overdrachtsbelasting. De overdrachtsbelasting is al €20.000 lager en over de niet geïnvesteerde €100.000 betalen we geen rente.

Daarom bij deze de aanbeveling: Doe ook mee en geniet ook het rendement.

Inschrijving voltooid!

Bedankt voor uw inschrijving