Een huis kopen om te verhuren

Het rendement op vastgoed in de afgelopen jaren is stabiel. Iedere belegger moet toch simpel 8% kunnen halen en rond de 10% is de regel.

Een huis kopen om te verhuren, kan op een aantal manieren. Heb je voldoende geld op de bank dan betaal je de koopsom aan de verkoper. Dat gaat via een notaris. Die zorgt er ook voor dat het pand op jouw naam wordt gezet bij het kadaster. Vervolgens knap je het pand op en zet je een advertentie om te verhuren. De huurprijs laat zich makkelijk afleiden uit de vraagprijzen van andere huizen of appartementen. Dat is allemaal op verhuurwebsites te vinden. Zo zul je op een koopsom van 400.000 euro een huurprijs vinden van 1.800 of 1.900 euro per maand, afgerond zeg 22.000 per jaar. Dat is 5,5%. Daar gaan de kosten nog af aan gemeentebelastingen, verzekering en onderhoud ongeveer 3.000 euro. De netto-opbrengst van 19.000 is 4,75% van de bestede 4 ton.

Om het rendement te verhogen, is lenen van de bank een optie. Op het geld dat je van de bank leent, maak je een rendement uit de huur. De huur moet na kosten dus hoger zijn dan wat er aan rente wordt gevraagd. De bank vraagt misschien 6% op de lening. Stel je leent 200.000 euro, dan investeer je zelf ook 200.000. De rente is 12.000 per jaar en van de huur, 22.000, minus 3.000 kosten en 12.000 rente, hou je dan 7.000 euro over op de zelf ingelegde 200.000. Dat is 3,5%. In dit voorbeeld werkt de hefboom van financieren dus niet.

Professionele beleggers zoals Ferax Vastgoed zoeken interessantere panden die meer rendement opleveren.

Er zijn tal van boeken te vinden die vertellen hoe je moet investeren in vastgoed. Op Internet zijn ook artikelen en filmpjes over investeren in vastgoed te vinden. Investeren in vastgoed geeft een goed rendement. Een huis kopen en verhuren is meestal wel rendabel. Om te beginnen moet je huizen zoeken om je oriënteren in beleggen in verhuurd onroerend goed. Daarmee kom je erachter wat het gemiddeld rendement van verhuur is.

Investeren in panden met het oog op verhuur van kamers en etages beschouwen wij als een rustige belegging die elk jaar een redelijk zeker rendement geeft.

Particuliere investeerders kunnen meestal maar in een paar huizen of appartementen beleggen en die verhuren, want dan is het spaargeld geïnvesteerd.  Een paar huizen verhuren verhoogt het risico van leegstand en onderhoud of wanbetalende huurders. Met een paar huizen is dat sneller vervelend dan met veel huizen in de verhuur.
Samen investeren is de oplossing voor het probleem.
Daarom is Ferax Vastgoed opgericht. Veel particulieren investeren samen in veel huizen en appartementen om die te verhuren met beperkter risico.

Ferax Vastgoed beheert het vastgoed en verdeelt alle winst, elk jaar en bij verkoop van een pand. Wij beleggen zelf mee en hebben er dus alle belang bij om de winst te optimaliseren.


Ferax Vastgoed belegt in verhuurde woonruimte in een populair huursegment voor studenten en andere kamerbewoners. Dat is volgens ons de categorie waar altijd de grootste vraag naar zal zijn. de Beleggers die 25.000 euro of meer inleggen delen volledig mee in de winst, zowel per jaar als later bij verkoop van panden. De looptijd is 5 jaar en na verloop van die termijn wordt het geld op de obligaties terugbetaald.

Ferax investeert in grotere panden die niet meer geschikt zijn voor gezinsbewoning maar wel kamersgewijs of per etage bewoond kunnen worden. Ferax investeert in Nederland met als focus het gebied in en rond Den Haag en Leiden. Maar Ferax heeft bijvoorbeeld ook een pand in Harlingen met verhuurde kamers en studio’s.

Investeren in vastgoed ingewikkeld?

Wij helpen u op weg met de uitleg over de meest gebruikte begrippen. We hebben jarenlang ervaring in beleggen in vastgoed en zijn bekend met alle regels en begrippen.

Bent u ergens een begrip tegengekomen op onze website en weet u niet wat dit betekent? Neem dan contact met ons op, dan leggen we ’t u graag uit.

Inschrijving voltooid!

Bedankt voor uw inschrijving