De beste manier om geld te investeren

Wie over enig vermogen beschikt, komt voor de keuze te staan waar dat vermogen dan in te beleggen. Beleggen in onroerend goed, dus een huis of appartement kopen en verhuren, is een heel goed idee.

Het rendement op vastgoed in de afgelopen jaren is stabiel. Iedere belegger moet toch 7% kunnen halen en met een waardestijging mee rond de 10% is de regel. Dat werkt met de hefboom van financieren. Als de bank 6% rente vraagt en de nettohuur is al 7%, dan verdient de belegger op de financiering ook nog eens 1%. Dat leggen we elders op deze website uit.

Er zijn tal van boeken te vinden die vertellen hoe je moet investeren in vastgoed. Op Internet zijn ook artikelen over investeren in vastgoed en filmpjes te vinden die een korte cursus geven over investeren in vastgoed. Investeren in vastgoed kan met weinig geld, maar een redelijke vermogen heb je er toch wel voor nodig. Investeren in vastgoed geeft een goed rendement. Een huis kopen en verhuren is meestal wel rendabel. Om te beginnen moet je huizen zoeken en je oriënteren in beleggen in verhuurd onroerend goed om te zien wat gemiddeld rendement van verhuur is.

Investeren in panden met het oog op verhuur van kamers en etages beschouwen wij als een rustige belegging die elk jaar een redelijk zeker rendement geeft.

Particuliere investeerders kunnen meestal maar in een paar huizen of appartementen beleggen en die verhuren, want dan is het spaargeld geïnvesteerd.  Een paar huizen verhuren betekent een groter risico op leegstand en onderhoud of wanbetalende huurders. 
Ferax bundelt de investeringen van vele particulieren om met beperkter risico in verhuurd residentieel vastgoed te beleggen.

Samen investeren is de oplossing voor het probleem.

Ferax Vastgoed verdeelt alle winst, elk jaar en bij verkoop van een pand. Zo lijkt Ferax Vastgoed nog het meest een samen beleggende vriendenclub. Wij zijn de beheerder die je altijd nodig hebt. Wij beleggen zelf mee en hebben er dus alle belang bij om de winst te optimaliseren.


Ferax Vastgoed belegt in verhuurde woonruimte voor studenten en andere kamerbewoners. Beleggers die 25.000 euro of meer inleggen delen volledig mee in de winst, zowel per jaar als later bij verkoop van panden. De looptijd is 5 jaar en na verloop van die termijn wordt het geld op de obligaties terugbetaald.

Ferax investeert in grotere panden die niet meer geschikt zijn voor gezinsbewoning maar wel kamersgewijs of per etage bewoond kunnen worden. Ferax investeert in Nederland met als focus het gebied in en rond Den Haag en Leiden. Maar Ferax heeft bijvoorbeeld ook een pand in Harlingen met verhuurde kamers en studio’s.
De doelgroep van Ferax Vastgoed is die van studenten, jonge net afgestudeerden, werkende hoger opgeleiden jongeren maar ook andere niet meteen voor de hand liggende categorieën.


De panden die wij uitzoeken om te kopen en te verhuren hebben alle globaal dezelfde kostprijs/opbrengststructuur.
Zonder uitzondering zijn het panden met kamers of etages in een populair huursegment. Daarop kiezen we ze uit.

Investeren in vastgoed ingewikkeld?

Wij helpen u op weg met de uitleg over de meest gebruikte begrippen. We hebben jarenlang ervaring in beleggen in vastgoed en zijn bekend met alle regels en begrippen.

Bent u ergens een begrip tegengekomen op onze website en weet u niet wat dit betekent? Neem dan contact met ons op, dan leggen we ’t u graag uit.

Inschrijving voltooid!

Bedankt voor uw inschrijving