Betaalbare woonruimte voor de groep ‘huren, huren, huren’

De Nederlandse woningmarkt is uitgegroeid tot een favoriet gespreksonderwerp op feestjes en partijen. Op zondag 12 september werd er zelfs geprotesteerd om aandacht te vragen voor de wooncrisis. Het Westerpark in Amsterdam stroomde vol met ruim 15.000 demonstranten die aandacht vroegen voor de wooncrisis.

Het is geen nieuws: de woningmarkt zit compleet op slot en de Nederlandse overheid heeft de afgelopen jaren weinig gedaan aan deze problematiek. Door onder meer stijgende huizenprijzen en groeiende wachtlijsten voor sociale huurwoningen is het steeds moeilijker om aan een woning te komen.

‘Huren, huren, huren’

En er wordt simpelweg te weinig gebouwd. De enige oplossing luidt: ‘bouwen, bouwen, bouwen’ maar de generatie starters koopt daar weinig voor. Voor deze groep luidt het credo: ‘huren, huren, huren’! Want kopen zit er voor deze groep niet in. Rabobank berichtte op 13 september dat de prijzen van koophuizen dit jaar met gemiddeld 14,4 procent stijgen, aldus Rabobank maandag.

Volgend jaar komt daar volgens de bank naar verwachting nog eens 11,5 procent bij. Een gemiddeld koophuis zou daardoor in twee jaar tijd ruim € 90.000 duurder worden. “Voor starters op de woningmarkt is de snelle prijsstijging een sombere boodschap”, zegt Stefan Groot, woningmarkteconoom bij Rabobank. Hij rekent voor dat een stijging van € 90.000, zelfs bij de huidige lage rente, betekent dat een koper dertig jaar lang zo’n € 300 extra moet betalen.

Fonds nummer 3

Betaalbare woonruimte voor studenten, singles en starters, zoals kamers, studio’s en appartementjes; daar maakt Ferax Vastgoed zich sterk voor. Dat doet Ferax via haar vastgoedobligatiefondsen. Na twee eerdere met succes gesloten fondsen is nu fonds nummer 3 in de markt gezet.

Dit fonds richt zich op particulieren die wel willen beleggen in vastgoed, maar daarvoor niet de tijd of kennis hebben. De meeste beleggers nemen deel met een bedrag van € 25.000, terwijl een inleg van € 100.000 of meer ook veelvuldig voorkomt. Instappen kan overigens al vanaf Interne link€ 1.000.

De groep beleggers waar Ferax zich op richt, ziet investeren in woonruimte voor jongeren als ‘beleggen met social impact’. Daarbij snijdt het mes aan twee kanten: jongeren krijgen betaalbare woonruimte aangeboden, terwijl Ferax aan beleggers een zeer goed rendement biedt, 5% plus 100% winstdeling. 

Betaalbare woonruimte

Ferax (www.feraxvastgoed.nl) richt zich als specialist in verhuurde woonruimte op de goede locaties in de Randstad en daarbuiten. Daarbij gaat het vooral om grotere panden die in kamers of studio’s te verhuren zijn en ook panden die in meerdere aparte etages zijn te verdelen en natuurlijk ook kleine appartementen en studio’s.

Ferax kan het probleem van de woningmarkt niet alleen oplossen. Daarvoor moeten publieke en private partijen de handen ineenslaan en moeten er snel meer huizen worden gebouwd. Maar dat geeft pas op termijn verlichting. Tot die tijd – en daarna – gaat Ferax (www.ferax.nl) door met het aanbieden van betaalbare woonruimte voor studenten, singles en starters. 

En kunnen particuliere beleggers eenvoudig participeren en daarmee renderend beleggen in vastgoed zonder de zorgen en het gedoe dat daarbij komt kijken.

Lees het artikel:

https://www.nu.nl/economie/6156752/rabobank-verwacht-dat-huizen-90000-euro-duurder-worden-in-twee-jaar-tijd.html

Inschrijving voltooid!

Bedankt voor uw inschrijving